tag:blogger.com,1999:blog-33031442485015076622024-02-20T07:45:31.110+01:00Helle og Jens´s rejseblog.Unknownnoreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-3303144248501507662.post-82722142316320651252023-10-31T09:16:00.003+01:002023-10-31T09:16:45.119+01:00<p> </p><p align="center" class="MsoNormal" style="text-align: center;"><b style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="font-size: 18.0pt; mso-bidi-font-family: Arial;">Vinhøstrejse
til Toscana.<o:p></o:p></span></b></p>
<p align="center" class="MsoNormal" style="text-align: center;"><b style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="font-size: 14.0pt; mso-bidi-font-family: Arial;">2023.<o:p></o:p></span></b></p>
<p align="center" class="MsoNormal" style="text-align: center;"><i style="mso-bidi-font-style: normal;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-font-size: 12.0pt;">Af
Jens Rostgaard Gjerløv.</span></i> </p><p align="center" class="MsoNormal" style="text-align: center;">* * *</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-font-size: 12.0pt;">Vores rejse starter på en fredag, hvor
vejret arter sig fra sin pæneste side med 25 graders varme og overskyet. Det er
dejligt kørevejr, når vi skal køre ca. <st1:metricconverter productid="825 kilometer" w:st="on">825 kilometer</st1:metricconverter> til den
lille by Ebrach, som ligger lidt nord for Nürnberg.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-font-size: 12.0pt;">Nordtyskland er jo ikke det mest spændende
at skulle igennem, så det er begrænset hvor meget interessant der er at se på
under vejs.</span><span style="font-family: "Times New Roman"; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-font-size: 12.0pt;">Til gengæld sørger vores chauffør og guider
for dejlig forplejning til os i form af kaffe, the og diverse drinks m.m. når
vi holder pauser. Det er utroligt hvad de kan trylle frem fra bussens indre på
ingen tid.</span> </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Efter en lang dag på landevejen, nærmer vi os Ebrach, hvor vi skal
overnatte på det gamle, historiske Hotel Klosterbräu. Det er meningen vi skal
være fremme så tidligt, at vi kan nå at blive indkvarteret og være klar til
middag på hotellet klokken 20:00.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Men sådan går det ikke.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Alle bilisters mareridt - de tyske motorveje - viser sig ikke fra deres
pæneste side den første dag på vores rejse. Vi er derfor først fremme ved
hotellet omkring klokken 20:30 og inden vi så bliver indkvarteret og får sat os
til bords og spist, er klokken blevet mange.</span></p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">
Men humøret er stadig højt. Hvad betyder en lille forsinkelse, når man er på
vej til Toscana og skal ned at smage en masse dejlig vin.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">I morgen er der så morgenmad allerede klokken 06:00 - dvs. alle skal op
omkring klokken 05:00, så oven på en lang dag i bussen, og sen aftensmad, er
der ikke tid eller lyst til den store hygge bagefter.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Alle har travlt med at komme til køjs, så vi kan være nogenlunde friske
til morgendagens sidste kilometer til Toscana, en tur på ca. <st1:metricconverter productid="770 kilometer" w:st="on">770 kilometer</st1:metricconverter>.</span> </p><p align="center" class="MsoNormal" style="text-align: center;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;"><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Som sagt er vi tidligt oppe i
dag, lørdag, og er klar til morgenmad klokken 06:00. Efter et hurtigt, men
dejligt morgenmåltid, er der lige tid til at gå udenfor og trække lidt frisk
luft og strække benene.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">I går aftes fortalte vores guide,
at de meget flotte og imponerende gamle bygninger lige ved siden af hotellet,
faktisk er et ungdomsfængsel. Man må sige, at de utilpassede unge bor virkeligt
standsmæssigt, til trods for tremmerne for vinduerne.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">En lille morsomhed på trods af
bygningernes lidt triste "indhold", er navnet på vejen, som meget
sigende hedder "Anstaltsstraβe". Tja....<span style="font-size: 10pt; text-align: center;"> </span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Vi undrer os ligeledes over et
meget højt grantræ, hvis øverste grene er savet af. Øverst på den nøgne stamme
hænger der en krans og vi gætter på, at træet fungerer som en slags majstang.
Det er ikke set før.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Vi går lidt videre og når lige at
se de flotte bygninger, der fungerer som ungersvendenes tvungne og -
forhåbentligt for dem - midlertidige opholdssted, før vi kører fra Ebrach på
slaget 07:00.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Som sagt er der ca. <st1:metricconverter productid="770 kilometer" w:st="on">770 kilometer</st1:metricconverter>
motorvej foran os, før vi er fremme i Toscana, hvor vi skal køre rundt de næste
mange dage og forhåbentligt smage på en masse dejlig vin.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Heldigvis véd vi ikke på
nuværende tidspunkt, hvad der venter os længere fremme. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Allerede nord for Nürnberg rammes
vi af de tyske motorvejes forbandelser og ender med at holde i kø i 5 kvarter.
Da vi senere når München er der igen kø, kø og atter kø. Der gættes på, at det
skyldes Oktoberfest i München, men vi ved det ikke. Selv om guiderne,
chaufføren og vi selv har kørt til Sydeuropa i rigtigt mange år, har vi aldrig
nogensinde tidligere oplevet motorvejs køer i den her størrelse, og nu bliver
vores planer for dagen virkelig ændret.</p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">
Vi skal oprindelig spise til aften på Ristorante Valpolicella i Torbe di
Negrar, men på grund af de store forsinkelser vi er ude for, kan vi ikke nå
frem til restauranten, så guiderne går i gang med at finde en løsning på det. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Forsinkelserne er der jo af gode
grunde ingen der er herre over, men det giver alligevel lidt murren i krogene,
eftersom det er en middag der er inkluderet i prisen, og vi har glædet os til
den.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Men vores chauffør er hurtigt
fremme i skoene og citerer nogle ord fra en film der hedder "Den
hundredårige". De lyder nogenlunde sådan: </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">"Hvad der sker, det
sker"; "Hvad der kommer, det kommer"; "Livet er som det er,
og bliver som det er"; "Der kommer også en dag i morgen".<span style="font-size: 10pt; text-align: center;"> </span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">I løbet af formiddagen siger vores
chauffør, at han godt vil servere pølser og brød for os til frokost, hvis der
er interesse for det. Han har noget "vand fra høfde 42 og løg fra mors
have", så hvis han får at vide hvor mange der er interesseret, vil han
sætte noget godt pølsevand over til pølsegilde.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Alle er interesseret, så da vi
når frokosttid og holder pause, går ikke lang tid før han har tryllet et
pølsebord med brød, vin, øl og vand frem, sammen med guiderne.<br />
På denne måde får vi holdt en rimelig hurtig frokost (og med skyldig hensyntagen
til vores chaufførs hviletidsregler), kommer vi snart videre.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Senere kommer der flere problemer på vejene, men igen viser vores
chauffør hvor godt han er kendt dernede, så vi kører fra motorvejen og ud på de
små veje.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Vi kommer på en meget smuk tur,
bl.a. gennem Tegernsee, kører videre mod Achenpass og lige pludselig er vi i
Østrig. En fantastisk tur på de små veje og dejligt fri for motorvejens
ensformighed. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Omkring klokken 17:30 kommer vi
til Italien og da vi er nået ned i nærheden af Bolzano, holder vi pause og så
skal der være vinsmagning. Nu arrangerer guiderne turens første vinsmagning. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">De har simpelthen nogle
forskellige flasker vin med i bussen og til stor morskab, står vi på en
rasteplads og holder vinsmagning. I øvrigt et rigtigt godt indslag og afbræk
fra en lidt træls dag på landevejen. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter en dejlig pause fortsætter
vi mod syd og omkring klokken 20:00 kører vi ind på en rasteplads, hvor vi kan
få lidt at spise, efter som vi jo ikke kan nå frem til Ristorante Valpolicella
i Torbe di Negrar til tiden. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Klokken 21:45 er vi langt om
længe fremme ved B&B Hotel Aff i Lago di Garda, hvor vi skal indkvarteres
for natten. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Det har på flere måder været en
lang dag. På et tidspunkt fortæller vores chauffør, at vi har været 10 timer om
at køre <st1:metricconverter productid="418 kilometer" w:st="on">418 kilometer</st1:metricconverter>
på grund af de mange køer. Men, vi har set en masse smukke ting på de små veje
og på trods af mange "bump" under vejs, skal der lyde en kæmpe tak
til vores chauffør og guider.<span style="font-size: 10pt; text-align: center;"> </span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Igen er vi rimeligt tidligt oppe
og nede til morgenmad klokken 07:00, så ikke engang på en søndag får vi lov til
at sove længe.</p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"> * * *</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Klokken 08:00 sidder vi i bussen
og vores endemål i dag er Chianciano Terme, hvor vi skal bo de næste 5 dage på
Hotel President.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Men foreløbig går turen ned
gennem Po sletten mod Modena og Bologna, derefter krydser vi Appenninerne og
fortsætter forbi Firenze. <span style="mso-bidi-font-family: Arial;"><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter Firenze følger vi den
smukke vinrute på vej SR222 til Greve in Chianti, hvor det er meningen vi skal
spise frokost og kan gå rundt på egen hånd. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Greve in Chianti viser sig at
være en fantastisk hyggelig by, med et ligeledes hyggeligt trekantet torv. Her
finder vi - i lighed med flere fra rejseselskabet - en rigtigt spændende
restaurant, hvor vi får en dejlig frokost med tilhørende hvidvin, efterfulgt af
en god kop kaffe. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Efter den dejlige frokost går vi en tur rundt i byen, som på sin vis er
spændende. Vi er bl.a. inde at se kirken, <strong><span style="background: white; color: #141432; font-family: Arial; font-weight: normal;">'Church of Santa
Croce'</span></strong> og de mange spændende forretninger omkring torvet og
ikke at forglemme, nogle anderledes spændende og interessante skulpturer som
står på torvet. Det er også her, midt på torvet, vi finder en statue af
Giovanni da Verrazzano, som var opdagelsesrejsende og navigatør. Han var født i
Greve in Chianti (1485 - 1528) og rejste bl.a. meget i Nordamerika og fik
senere en karriere som navigatør. Man véd dog ikke en hel masse om ham.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter et dejligt ophold i Greve
in Chianti, kører vi videre til vingården Tenuta del Palagio - <span style="color: blue;"><a href="https://www.tenutadelpalagio.com/"><span style="color: blue;">https://www.tenutadelpalagio.com</span></a></span> - hvor vi
skal have vores første rigtige vinsmagning og smage 5 forskellige vine.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Til vinene bliver der serveret
Pecorino og Scamorza ost, samt Bruschetta med olivenolie. Desuden er der
Cantuccini til Vino Santo.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Alt sammen serveret ved nogle
meget flot dækkede borde udenfor i en afskærmet gård.<span style="mso-bidi-font-family: Arial;"> Efter vinsmagningen og indtagelsen af div. oste, er der mulighed for at
handle vin. Sidst på eftermiddagen fortsætter vi så til Chianciano Terme, hvor
vi er fremme ved hotellet omkring klokken 18:45.</span></p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">
Efter indkvarteringen, hvor vi er heldige at få et værelse med altan og dejlig
udsigt ud over byen, er klokken ved at være 20:00 - tid til middag. En noget
pudsig oplevelse, med noget sjov mad. "Affodringen" varer godt 2
timer, så vi er først færdige med at spise klokken 22:00. Så er der ikke mere
tilbage af den dag.</span> </p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"> * * *</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">I dag er der først morgenmad klokken 07:30. Vi skal ikke af sted før
klokken 10:00, så der bliver tid til at slappe lidt af og vi benytter
lejligheden til en lille spadseretur ned ad hovedgaden. <o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Det er et trist syn, at se de mange tomme og forladte hoteller og
forretninger, men når man ser bort fra dét, er det en smuk hovedgade med de
mange træer i begyndende efterårsfarver.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Vejret er pragtfuldt, det er allerede temmelig varmt og vi regner med,
at det igen bliver en dag med omkring 30 graders varme og fuld sol.</span><span style="font-size: 10pt; text-align: center;"> </span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Klokken 10:00 går turen til den dejlige by Castiglione del Lago med
udsigt ud over Chuisisøen og Trassimenosøen. Vi bliver kørt helt op til Palazzo
della Corgna og her får vi tid til selv at gå rundt i de snævre gader, nyde den
flotte udsigt ud over Trassimenosøen og så bare slappe af.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">På et tidspunkt melder sulten sig dog, så vi finder et stille sted, hvor
vi spiser en let frokost og vi er ikke de eneste. Jeg er stadig i tvivl om,
hvad det er vi får at spise, men vi bliver da mætte.</span><span style="font-size: 10pt; text-align: center;"> </span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter at have gennemtravet
Palazzo della Corgna, mødes vi igen klokken 13:00 ved bussen og nu kører vi de
forholdsvis få kilometer, 11 for at være nøjagtig, til vingården Poggio
Santa Maria - <span style="color: blue;"><a href="https://poggiosantamaria.it/"><span style="color: blue;">https://www.poggiosantamaria.it</span></a></span> - hvor vi
skal smage 3 af deres bedste vine. Bygningerne til vingården er helt nye og
super moderne - ganske imponerende.<span style="font-size: 10.0pt;"><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Da vi kommer indenfor, er vi ikke i tvivl om, at dette her er helt nyt.
Det er faktisk lidt mærkeligt at komme ind på en vingård, der ligner noget der
er bygget færdigt i går. Alt er top moderne med mange finesser og ikke mindst
bygget med henblik på mange besøgende.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Om det så er en elevator mellem
de to etager, ja, så er der også sådan én. Og salen, hvor vi bliver bænket til
vinsmagningen er utroligt flot og imponerende.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">På et tidspunkt bliver der spurgt
til, hvordan man vil klare eventuelle dårlige år, når man har bygget så stort
og imponerende.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Dertil lød svaret, at: "Det
er ikke noget problem"! Der er ingen tvivl om, at der er mange penge
mellem nogle af de store vinbønder.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Omkring klokken 16:00 er vores
besøg slut og vi vender næsen hjemad mod Chianciano Terme, efter en meget varm,
men også god dag og omkring klokken 17:00 er vi hjemme. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-font-size: 12.0pt;">Igen i dag er der middag på hotellet - og i
dag er det klokken 19:30 - og igen i dag varer det ca. 2 timer, før vi er
igennem alle retterne.</span><span style="text-align: center;"> </span></p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="text-align: center;"> * * *</span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Det er nu blevet tirsdag og i dag
skal vi besøge den gamle etruskerby Cortona og bagefter til vinsmagning hos
Fabio Cenni.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Etruskerne var et oldtidsfolk som
kom fra Asien omkring 500 år f.v.t. og fik stor betydning for kulturudviklingen
i Italien og Europa.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Det bliver et dejligt gensyn med
den gamle by. Vi var der tilbage i 2018 og selvfølgelig har byen ikke forandret
sig. Vi får et dejligt gensyn med det berømte rådhus med den store trappe, som
brudepar traditionelt skal fotograferes på og det lille torv foran rådhuset.
Det bliver også til et gensyn med den smukke Basilica di Santa Margherita, hvis
indre er utroligt smuk i modsætning til det ydre, som er meget ydmygt.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Nu går vi på jagt efter den etruskiske brønd og vi finder den i 'Il
Pozzo Galleria D'Arte', et atelier som ligger i Via Nazionale nr. 10.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Her finder vi kunstneren Ivan Botanici, som viser os brønden og
fortæller os en masse om dens historie. Brønden er ikke så dyb i dag og
vanddybden er kun 1½ meter, så man kan tydelig se de guldfisk der svømmer rundt
dernede.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Det er regnvand som sørger for frisk vand til brønden. I gamle dage blev
brønden brugt til mere makabre formål, nemlig til at smide de døde ned i.</span> </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Oven over døren til det meget flotte og eksklusive atelier, er der en
bjælke med et kors. Det er symbolet på, at Kong James var beskytter af de
pilgrimme, der kom til Cortona for at bede og søge ro.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Vi får også en forklaring på munkenes tre knuder på det reb de har om
livet. De tre knuder symboliserer, at de 1: skal adlyde abbeden, 2: leve i
cølibat og 3: hjælpe de fattige. </span><span style="font-size: 10.0pt; mso-bidi-font-family: Arial;"><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter besøget hos Ivan Botanici,
skal vi have lidt frokost og vi finder et hyggeligt sted der hedder 'Berbone',
hvor vi får en rigtig dejlig pizza med dertil hørende øl og vin. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Klokken 14:00 er der så afgang
til den etruskiske vingård og det er vi spændte på. Da vi kommer til vingården
- <span style="color: blue;"><a href="https://cantinacennieassirelli.it/carrello/"><span style="color: blue;">https://cantinacennieassirelli.it</span></a></span> - bliver
vi modtaget af Fabio Cenni som byder velkommen.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Han har en tolk med - Max - som
taler dansk, så der er ingen problemer med at forstå hvad der bliver sagt. Vi
kommer nu ned i de gamle kældre og ser hvordan det var i en længst svunden tid
og ender i et nyt stort rum, hvor vi så får en masse at vide om deres vine.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Igen smager vi nogle dejlige vine, hvortil der serveres spændende oste,
brød med pålæg og snacks, som serveres udendørs i det dejlige, varme vejr. <o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Efter at have nyt den dejlige vin og tilbehøret, er det tid for at
handle lidt vin og vi køber 6 flasker af deres bedste vin, så vi har lidt til
de lange vinteraftener derhjemme.</span><span style="font-size: 10pt; text-align: center;"> </span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Da besøget hos Fabio Cenni er
forbi sidst på eftermiddagen, kører vi tilbage til vores hotel og resten af
dagen/aftenen er vores egen.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Inden aftensmaden, er vi alle
nede i forhallen og få udleveret 25 € hver, som en kompensation for det
manglende måltid mad tidligere på turen.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Middagen i dag er for egen
regning, men da der er temmelig langt til den nærmeste restaurant (ca. <st1:metricconverter productid="3,5 kilometer" w:st="on">3,5 kilometer</st1:metricconverter>), går
Helle ned i et tilstødende pizzeria og henter en pizza, som vi så spiser på
altanen.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Sammen med en god flaske vin fra
Fabio får det pizzaen til at glide ned, for den var ikke nær så god, som den vi
fik til frokost. Resten af den lune aften nydes på altanen, med udsigt ud over
byen.<span style="text-align: center;"> </span></p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="text-align: center;"> * * *</span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">I dag skal vi på heldagsudflugt
til Siena og i aften skal vi til Toscansk aften. Siena er også et gensyn for
os. Det er en rigtig hyggelig by med et fantastisk torv i form af en
muslingskal - 'Piazza del Campo', i daglig tale kaldt 'il Campo' - og et
rådhus, som har inspireret arkitekten Martin Nyrop, da han i sin tid tegnede
rådhuset i København.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Også domkirken Catedrale di Santa
Maria Assunta, er en af de mest ikoniske kirker i Italien og bygget i gotisk
stil. Vi har god tid til at slentre rundt i byen og ender nede på torvet, hvor
vi skal have slukket tørsten, mens vi betragter de mange turister. Senere
finder vi et lille spisested, 'Bar Porrione', i en af sidegaderne, hvor vi får
lidt at spise. Og vi er ikke de eneste der har fundet stedet, så det bliver til
et hyggeligt middags rendezvous med nogle af de andre fra rejseholdet.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Midt på eftermiddagen går turen
så tilbage til hotellet, hvor vi kan "lade op" til i aften, hvor de
fleste af os skal til Toscansk aften. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Klokken 18:30 er der afgang til
vingården og restauranten 'Fattoria il Pulcino', <span style="color: blue;"><a href="http://www.fattoriapulcino.it/site/index.html"><span style="color: blue;">http://www.fattoriapulcino.it/site/index.html</span></a></span><span style="mso-spacerun: yes;"> </span>hvor vi skal til Toscansk aften. Vi mindes
stadig den fantastiske aften i 2018, hvor vi var med Gislev til Toscansk aften.<br />
Det var en pragtfuld oplevelse på 'Ristorante Chiostro Cennini' i Sarteano, så
vi glæder os meget. Det var et rigtigt hyggeligt sted med fantastisk mad,
masser af god vin og betjeningen var udsøgt. Denne gang foregår det på
'Fattoria il Pulcino" i Montepulciano og vi er selvfølgelig meget spændte
på, hvordan aftenen bliver. Forventningerne er store.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Desværre bliver forventningerne
ikke indfriet. Det er et stort og flot sted, men desværre er det et pauvert
måltid mad vi får serveret og der er desværre ikke overflod af den. Til gengæld
er vinene, som bliver serveret, gode.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Det bærer mest af alt præg af en
vinsmagning, hvortil der bliver serveret lidt mad og det er rigtigt ærgerligt,
i betragtning af, at det koster 275 kr. pr. person, for det er det bestemt ikke
værd. Det har ganske enkelt ikke noget at gøre med en Toscansk aften. Det kan
Gislev ikke være bekendt. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter vinsmagning og dertil
hørende spiseligt, opfordrer guiden os til at give drikkepenge i en pose der bliver
sendt rundt - og meget gerne sedler...! Dét kunne vi godt have undværet. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter prøvesmagningen er der til
gengæld rig mulighed for at købe vin og jeg tror faktisk der bliver handlet
temmelig meget, for deres vin er rigtig god. Vi køber også selv nogle flasker
af den gode vin.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter en noget anderledes
Toscansk aften, kører vi tilbage til hotellet og er hjemme sidst på aftenen.<span style="text-align: center;"> </span></p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="text-align: center;"> * * * </span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Det er sidste dag på Hotel President. I dag skal vi besøge den gamle by
Pienza, som også er et glædeligt gensyn for os. Undervejs, efter at have
passeret Montepulciano, gør vi holdt ved et særligt sted, hvor der er en lang
og meget flot allé med cypresser og ved hver cypres er der en mindesten med
navnet på en falden soldat fra 1. verdenskrig. Da vi kommer til Pienza, er vi
selvfølgelig en tur rundt i byen og også inde i kirken, hvor vi bl.a. ser et
maleri af en kvinde, som står med sine afskårne bryster på en bakke. Historien
fortæller, at de blev skåret af som straf, fordi hun nægtede at have sex med en
mand.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Da vi igen er ude i det mere end varme vejr, trænger vi til at få
skyllet halsen, så vi går over på den lille 'Bar la Posta' der ligger lige over
for kirken og få os et velfortjent glas vin og en øl.</span><span style="font-size: 10pt;"> </span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Omkring middagstid forlader vi
Pienza og skal nu ud til vinsmagning hos fynske Janne på vingården 'Fornacina'
i Montalcino - <span style="color: blue;"><a href="https://www.cantinafornacina.it/en"><span style="color: blue;">https://www.cantinafornacina.it/en</span></a>
</span>-<span style="color: blue;"> </span>et af ugens forventede højdepunkter
hvad angår vinsmagning. Her skal vi smage de pragtfulde Brunello vine som de
producerer. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Janne er gift med sønnen på
vingården og tager imod os allerede ude i vinmarken. Her fortæller hun på sin
egen levende, sprudlende og morsomme facon om både druer, dyrkning og
produktion af vin, alt sammen krydret med en lattermildhed og humor, så alle kan
forstå det.</p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">
Efter at have overøst os med sin store viden omkring produktionen af de dejlige
vine, er det tid til at smage dem. Vi bliver bænket i den lyse pavillon og på
terrassen, og så bliver der ellers disket op med brød, ost og pålæg og ikke
mindst smagsprøver på vinene og her mangler virkelig ikke noget.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter at have mæsket os med brød
og vin, er det blevet tid til handel og jeg skal love for der blev handlet vin.
Nogle er sågar nervøse for, om det hele kan være i bussen, men vores chauffør
lover højt og helligt, at det alt sammen nok skal komme med hjem. Og
selvfølgelig skal vi også selv have noget af den dejlige vin med hjem, så vi
har noget at glæde os til. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter en fantastisk eftermiddag
på vingården 'Fornacina' i selskab med Janne, kører vi tilbage til hotellet,
hvor vi i aften skal have afskedsmiddag. Så bliver det spændende hvad den
består af.<span style="text-align: center;"> </span></p><p class="MsoNormal" style="text-align: center;">* * *</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Det er nu blevet fredag og vi
skal så småt begynde at vende næsen hjemad. Den såkaldte afskedsmiddag i går på
hotellet, afveg ikke fra de øvrige dage og var således ikke noget specielt at
skrive hjem om.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Klokken 08:00 er bussen pakket og
vi kører nordpå. Under vejs i dag, skal vi have den sidste vinsmagning, som
også er ventet med spænding. Vi kan forstå på nogle af gæsterne som har været
her tidligere, at det er turens højdepunkt hvad vine angår.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Altså er vi spændte på at besøge
Stefano Accordini, <span style="color: blue;">https://www.accordini.it/en</span>/,
hvor vi skal smage nogle af de kendte Ripasso og Amarone vine.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Inden vi når til vingården,
holder vi selvfølgelig frokost og vores gode chauffør tilbyder sig igen med
pølser i vand fra Cheminova høfde 42 og med løg fra mors have. Dette kan vi
selvfølgelig ikke sige nej til. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Omkring klokken 14:00 når vi frem
til Stefano Accordini og vingården som ligger med en flot udsigt i <st1:metricconverter productid="544 meters" w:st="on">544 meters</st1:metricconverter> højde. Her
får vi en fantastisk rundvisning og vi er ikke i tvivl om, at vi er ventet. Der
er dækket et meget flot bord, som i den grad klæder de dejlige vine vi kommer
til at smage. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Vinene smager virkeligt godt og
vi lader os friste og køber mere end 1 flaske med hjem og desuden ryger der
også et par flasker dessertvin, Reciotto, med i posen. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Efter en rigtig dejlig oplevelse
- og en del penge fattigere - er det så afslutningen på vores vinsmagnings
turné i Toscana. Nu går turen så videre nordpå mod Trento, til Hotel Alla Nave,
hvor vi skal spise middag og overnatte.</p><p class="MsoNormal" style="text-align: center;">* * * </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Vi kører fra hotellet klokken
08:30. Det gør vi i <st1:metricconverter productid="13ᄚC" w:st="on">13°C</st1:metricconverter>
og meget flot vejr, så det er en fantastisk smuk tur langs floden Adige i
Dolomitterne. På et tidspunkt kører vi fra motorvejen og kører ad en smuk vej
mod Brenner og omkring klokken 10:00 når vi Østrig. Ved Kufstein kører vi igen
væk fra motorvejen for at undgå kø og igen er det en smuk tur.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Ved 12:30 tiden kommer vi ind i
Tyskland, hvor det er tid til at holde frokost, som for vores vedkommende bliver
curry wurst og Sangiovese rødvin :-) i restauranten på rastepladsen. Senere på
dagen bliver eftermiddagskaffen byttet ud med lumumbaer, som sædvanlig
beredvilligt lavet og skænket af vores chauffør og guide. Endelig ved 17:30
tiden er vi fremme ved vores Novina Hotel ved Nürnberg og i aften kan vi sove
med både hovedpude og dyne.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">I dag skal vi heldigvis spise
tidligt og menuen er buffet. Herligt.</p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="text-align: center;"> * * * </span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Nu skal vi så i gang med de
sidste kilometer hjem. Morgenmaden foregår en lille smule hektisk, men vi
kommer heldigvis rimeligt tidligt af sted.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Vi skal holde frokostpause ved
Allertal og for en sidste gang serverer vore chauffør pølser for os.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Resten af turen til Danmark er
rimelig begivenhedsløs og omkring 18:00 tiden er vi ved Otto Duborg, hvor der
lige skal handles en sidste gang.</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Klokken 20.00 er vi tilbage hvor
vi startede for 10 dage siden, nemlig i Vamdrup. Efter at have fået vores<span style="mso-bidi-font-family: Arial;"> kufferter og forskellige kasser vin, får vi
hurtigt pakket bilen og er hjemme i Næstved klokken 22:30.</span></p><p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="text-align: center;"> * * * </span></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Det har alt andet lige været en
rigtigt god tur, selv om der har været nogle få bump under vejs. Vi har oplevet
meget og smagt en masse forskellig vin, noget var bedre end andet, men vi mener
vi har fået noget godt med hjem. Vi har haft godt selskab og gode
"sidekammerater" og har faktisk grinet meget under vejs. Men, det har
også været bare lidt hårdt. :-)</p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Eneste minus er, at vi kommer
hjem med en forkølelse på grund af aircondition i bussen og vi er ikke de
eneste der har sådan en med hjem. Men heldigvis var det først de sidste dage
det gik galt og det kan vel siges sådan her: "det er, som det er".
Der kan ikke laves varme under det ene sæde og kulde under det andet. </p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><b style="mso-bidi-font-weight: normal;"><i style="mso-bidi-font-style: normal;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Jens Rostgaard Gjerløv.<o:p></o:p></span></i></b></p>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="mso-bidi-font-family: Arial;">Oktober 2023.</span><span style="font-size: 10.0pt; mso-bidi-font-family: Arial;"><o:p></o:p></span></p>Unknownnoreply@blogger.com0